KBV ISO-certifierar hela sin verksamhet

  1024 681 KBV
  • 0

  Kontrollerad Bilverkstad, KBV, fortsätter att stärka sin ställning som konsultföretag inom kvalitetsledning och verksamhetsutveckling med inriktning på bil- och skadeverkstäder. Nyligen har kontrollföretaget erhållit ISO-certifiering inom såväl kvalitets- som miljöledningssystem. 

  – Naturligtvis är vi glada för att hela vår verksamhet når upp till de båda ISO-standarderna ISO 9001 inom kvalitetsledningssystem och ISO 14001 inom miljöledningssystem. Detta stärker och kvalitetssäkrar vårt kunderbjudande samtidigt som vi ökar vår konkurrenskraft jämfört med andra kontrollföretag på marknaden, förklarar Thomas Engström, vd för Kontrollerad Bilverkstad i Sverige AB.
  Thomas Engström berättar att arbetet med att utveckla KBV:s erbjudande till verkstäder som ska inleda sitt interna arbete med att kvalificera sig till kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad har varit pådrivande bakom det egna beslutet om ISO-certifiering.
  – I sig är det inget skall-krav med ISO-certifiering för att få utföra kvalitetskontroller och verkstadscoachning, men det ger en styrka åt vårt eget erbjudande samtidigt som vi utvecklat den egna kunskapsnivån inom långsiktigt kvalitets- och förbättringsarbete. Något som våra kunder kommer att ha nytta av, säger Thomas Engström. 

  Det är BMG TRADA Certifiering som har svarat för certifieringen av Kontrollerad Bilverkstad.
  – Nu är vi taggade och ser fram mot att arbeta med att följa upp och vägleda bil- och skadeverkstäder i deras arbete med att säkerställa sin kvalitetsnivå samt att klara kraven enligt Godkänd Bilverkstad respektive Riktlinjer för skadereparationer på fordon upp till 3,5 ton, förklarar Thomas. 

  KBV har ett rikstäckande nätverk av kvalitetscoacher med lång och bred erfarenhet från arbete på vanliga bilverkstäder och i skadeverkstäder. Team KBV består, utöver vd Thomas Engström, idag av tekniske chefen Per Fredriksson, marknadskoordinatorn Henric Widén samt kvalitetscoacherna Stefan Beijar, Robert Ladréhn, Niclas Marcus, Andreas Wiksten, Kristoffer Ahlsén, Jonas Ekström, Pierre Björck, Conny Söderlund, Lars Lundberg, Jonny Eliasson och Christoffer Celius.