GBV innebär goodwill för verkstaden

  1024 698 KBV
  • 0

  ”Nemas problemas.” Landets första verkstad som klarade årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad, Bröderna Karlsson Bilservice i Hässleholm, har precis genomgått sin andra årliga kontroll. 

  För den svarade KBV:s kvalitetscoach Kristoffer Ahlsén.
  – Det blev varken några anmärkningar eller krav på handlingsplaner, utan den gick utmärkt, berättar Stefan Karlsson, vd för Bröderna Karlsson Bilservice.

  Han berättar att resan under 2018 till att uppnå kraven i kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad inte var särskild svår, utan rutiner och kvalitetsprocesser var i stort sett redan på plats hos Bröderna Karlsson.
  – Den gick bra, tycker jag. Godkänd Bilverkstad innebar inga större förändringar av det arbetssätt som vi redan har, säger han.

  Att bli en Godkänd Bilverkstad har inneburit en hel del goodwill för företaget.
  – Naturligtvis skrev lokaltidningarna om det, men kunderna har uppmärksammat det betydligt mer än vad vi trodde, berättar Stefan Karlsson.

  I dagsläget har Bröderna Karlsson Bilservice fyra anställda som jobbar allt mer med de märken som de har auktorisation för – Mitsubishi och Hyundai.
  – Successivt försöker vi lämna allbil, det blir mindre och mindre av det för var dag som går.

  Tyvärr har de förlorat sin skadereparatör, vilket är ett bekymmer, enligt Stefan.
  – Det är väldigt svårt att hitta någon ny. Mycket ligger i att ingen ung vill utbilda sig till bilplåtslagare som i sig är ett svårt yrke, kräver sitt handlag, konstaterar han och tillägger att man söker aktivt efter att hitta någon på hemmaplan.

  – Ett alternativ kan vara att blicka söderut, mot Polen, men helst vill vi hitta någon på hemmaplan, avslutar Stefan Karlsson.