Fullsatt på KBV:s och MRF:s kvalitetsseminarier

  1024 683 Annika Wiel Hvannberg
  • 0

  Intresset är stort för Godkänd bilverkstad och MRF:s riktlinjer för skadeverkstäder. Det visades genom fullsatta gemensamma KBV- och MRF-seminarier under den lokala servicemarknadsmässan Autogloben i Stockholm i början av februari.

  – Vi är mycket nöjda över det stora intresset, säger Thomas Engsröm på KBV som tillsammans med MRF:s Jan Olvenmo svarade för seminarierna.
  Både Jan och Thomas understryker hur viktigt det är att verkstäderna intensifierar sitt kvalitetsarbete på frivillig grund för att undvika ett myndighetsingripande.
  – Vi hade ett bra möte med konsumentministern som gav positiv feedback på branschöverenskommelsen Godkänd bilverkstad, säger Thomas.
  Han påpekar också att branschen därmed har givit ministern ett löfte som det är viktigt att den även infriar för att slippa eventuell lagstiftning.

  Det är också klart att KBV kommer att vara rådgivande partner och svara för kvalitetsinspektioner i det pilotprojekt med test av Godkänd bilverkstad på två verkstäder – dels Bröderna Karlsson i Hässleholm, dels Min Bil i Storstockholm – som MRF ska genomföra.
  Pilotstudien kommer att startas upp under våren 2016.

  På bilden: Thomas Engström, KBV, och Jan Olvenmo, MRF, drog fulla hus på Autogloben när de talade om bilverkstadskvalitet.

  Author

  Annika Wiel Hvannberg

  All stories by: Annika Wiel Hvannberg

  Leave a Reply