KBV kvalitetscoachar Möller Bil

  1024 768 Annika Wiel Hvannberg
  • 0

  Pressinformation från Kontrollerad Bilverkstad:

  Ännu en VW-återförsäljare har valt Kontrollerad Bilverkstad, KBV, som leverantör av tredjepartskontroller. Det är Möller Bil med verksamhet på 12 orter som ingått samarbete med KBV.

  – Det är alltid bra med externa kvalitetskontroller, att någon utomstående och därmed mer trovärdig part granskar verkstäderna, menar Fredrik Wester, kvalitetschef inom Möller-koncernen i Sverige.

  Enligt Fredrik Wester är arbetet med kvalitet och ständiga förbättringar A och O för att vara framgångsrik på den konkurrensutsatta servicemarknaden.
  – Vi har ett kvalitetskontrollprogram som är obligatoriskt för alla verkstäder som är auktoriserade för VW Group:s olika märken. Programmet avser uppföljande kvalitetskontroller av utförda reparationer, servicar och skadereparationer, berättar Fredrik Wester och framhåller KBV:s inspektörers kompetens och individuella förmåga som gör dem till duktiga och neutralas kvalitetskontrollanter.
  Fredrik Wester lyfter även fram styrkan gentemot kund i KBV:s varumärke, den gröna punkten.
  – Många, även om det vore tacksamt med ännu fler, konsumenter känner till den och vad den står för, säger han.

  Möller Bil är en av nordens största återförsäljare av VW Groups olika varumärken. I Sverige har koncernen över 660 anställda, varav 282 är tekniker och skadereparatörer som omfattas av KBV:s kontroller, på tolv orter företrädesvis i Mälardalen.

  För KBV är det ännu en fjäder i hatten när ytterligare en större VW-återförsäljare väljer dem som leverantör av kvalitetsuppföljande tredjepartskontroller. Totalt avser avtalet med Möller Bil årligen över 2000 oanmälda och stickprovsvisa kvalitetskontroller.
  – Vi är stolta över att bli leverantör till Möller Bil. Tillsammans ska vi arbeta för fortsatt bra kvalitet på utförda arbeten samt nöjda kunder hos dem, säger Thomas Engström, vd för Kontrollerad Bilverkstad.
  Han framhåller att KBV som bäst förbereder sig inför kvalitetskontroller kopplade till Riktlinjer för skadeverkstäder och på sikt det förmodade införandet av kvalitetsstandarden Godkänd bilverkstad.
  – Vi har nyrekryterat nio kvalitetscoacher. Deras placeringsorter gör att KBV både blir rikstäckande och självförsörjande av kvalitetskontroller, berättar Thomas Engström.

  Bild: Thomas Engström, vd KBV, och Fredrik Wester, kvalitetschef Möller Bil.

  För ytterligare information, kontakta Thomas Engström, vd KBV, 0703-19 38 10

  Author

  Annika Wiel Hvannberg

  All stories by: Annika Wiel Hvannberg