Smålands Motor och Bilexpo ansluter sig till KBV

  1024 576 KBV
  • 0

  Smålands Motor och Bilexpo med verksamheter i Kalmar, Oskarshamn samt Karlskrona har anslutit sina verkstäder till kvalitetskontrollsystemet Kontrollerad Bilverkstad, KBV.

  – Vi har redan en mycket hög kvalitetsnivå som vi vill accentuera ytterligare genom att ansluta oss till KBV, berättar Marcus Eliasson, vd för Smålands Motor och Bilexpo.

  Företaget är flermärkesåterförsäljare och säljer nya bilar av sex olika bilmärken samt har verkstadsauktorisation för sju olika bilmärken. Årsomsättningen är cirka 300 miljoner kronor.

  – Vi har hittills haft en bra vår med god beläggning i våra verkstäder, berättar Marcus Eliasson.

  När det gäller KBV framhåller han den kvalitetsstämpel som skylten med den gröna punkten innebär i bilägarnas ögon, samtidigt som han betonar att det interna kvalitetsarbetet är ständigt pågående.

  – Det är hård konkurrens på eftermarknaden, och kvalitet tillsammans med nöjda kunder är viktiga konkurrensmedel, menar han.

  Från KBV:s sida är man naturligtvis glada över avtalet och uppdraget att få kontrollera och coacha Smålands Motors och Bilexpos 50-talet anställda inom eftermarknaden till framgång.

  – Vi vet att det finns klara samband mellan nöjda kunder och lönsamhet.

  – Det innebär att ett arbete måste vara fackmässigt utfört och kundhanteringen ska vara över förväntan, säger Thomas Engström, vd för KBV.

  Leave a Reply